superhelden in Disneyland Parijs
Overnachten

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

Yes, Disneyland Parijs gaat weer open! En we krijgen er meteen een mooie verrassing bij: een Marvel hotel. Op17 juni zullen Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park de deuren openen, evenals Disney’s Newport Bay Club en Disney Village. Enkele dagen later, op 21 juni gaat het compleet gerenoveerde Hotel New York – The Art of Marvel open. De andere Disneyhotels gaan later open, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona. Het Disneyland Hotel blijft voorlopig dicht in verband met renovatie. Maar hé, hoe tof is dat? Een Marvel Disneyland hotel!!

Inhoudsopgave

De renovatie van Hotel New York

Hotel New York ging in 2018 dicht voor renovatie en zou eigenlijk als Marvel-hotel heropenen in juni 2020 maar corona gooide roet in het eten. Nu is het dan eindelijk zover, het compleet in Marvel thema gerenoveerd hotel kan eindelijk echt open. Ik ben heel erg benieuwd en een bezoekje met mijn jongste (Marvel fan!) staat dan ook zeker op de planning.

Wij hebben een aantal jaren geleden in Hotel New York gelogeerd, twee keer zelfs. De locatie van het hotel is namelijk heel chill, dichtbij Disney Village en dichtbij de twee parken. Als echte Disneyland-fanaten hebben we al meerdere hotels in Disneyland getest en New York was mijn favoriet.

Marvel links, Marvel rechts, Marvel overal

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel is het eerste hotel ter wereld dat gewijd is aan Marvel kunst. Het viersterren hotel brengt een eerbetoon aan de thuisplaats van de Marvel Superhelden en hun bedenkers en viert de cultuur en levendige energie van New York City.

Het hotel heeft 471 superior kamers, 65 empire state club kamers en 25 suites, allen gewijd aan Spider-Man, The Avengers of andere Marvel Superhelden. Het hotel biedt een viersterrenservice, van de kamers tot aan de unieke restaurant- en barconcepten. De menu’s zijn, zoals verwacht, geïnspireerd op New Yorkse specialiteiten en natuurlijk is er een volledig scala aan Marvel themamaaltijden en -drankjes. Overal waar je kijkt wordt je aan Marvel herinnerd. Er zijn enorm veel kunstwerken in Marvel-thema, zo’n 350 waaronder tientallen exclusieve en nooit eerder vertoonde stukken, gemaakt door 110 kunstenaars uit alle delen van de wereld. Mijn kunsthart gaat er in ieder geval sneller van kloppen!

Jonge hotelgasten leren hoe ze een Marvel stripkunstenaar worden in het Marvel Design Studio, terwijl sportliefhebbers genieten van het fitnesscentrum, de Metro Pool met verwarmd binnen- en buitenzwembad en de Hero Training Zone, een 420 vierkante meter groot buitenveld met speciale ruimtes voor sportactiviteiten waar gasten van alle leeftijden van genieten. Kortom, je zult je hier niet zo snel vervelen!

Tip: Je kunt vanaf deze week al boeken!

Nieuwe attractie

Tijdens de lockdown hebben ze niet stilgezeten daar in Disneyland Parijs. Behalve het gerenoveerd hotel zijn er leuke nieuwe selfie spots en staan er allerlei verrassingsoptredens met de Disney figuren op het programma (op nieuwe manier én op onverwachtse plekken, woohoo!). Naast de welbekende topattracties zoals Star WarsTM: Hyperspace Mountain, The Twilight Zone Tower of Terror, Peter Pan’s Flight en Ratatouille: The Adventure en alle anderen, is er ook een nieuwe attractie: Cars ROAD TRIP. Geheel in Cars thema verken je tijdens een roadtrip over Route 66 de lokale natuurwonderen.

De corona maatregelen in Disneyland

Er zijn vanzelfsprekend zowel in de parken als in de hotels aangescherpte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om de gasten veilig te verwelkomen. Aangezien de autoriteiten het dragen van een mondkapje aanbevelen in openbare ruimtes, is het dragen van een mondkapje in Disneyland Paris verplicht voor alle gasten van 6 jaar en ouder. Ook is er beperkte capaciteit in de twee parken. Daarom zijn toegangstickets en een reservering vooraf vereist om fysieke afstand te kunnen houden.

Sommige ervaringen, shows of evenementen zijn niet beschikbaar of kunnen last minute worden gewijzigd, afhankelijk van de evoluerende richtlijnen van de Franse autoriteiten. Disney Stars on Parade en de avondshow Disney Illuminations zijn onder meer nu niet beschikbaar en zullen op een later tijdstip terugkeren. Op de site van Disneyland kun je de meest actuele info bekijken.

Heb jij al eens in één van de Disneyhotels gelogeerd? En zou jij logeren in het nieuwe Marvel Disneyland hotel?

Als kind heeft Frédérique haar hart al aan Frankrijk verpand. In het verleden woonde ze in Frankrijk. Eerst in Bordeaux voor haar studie, later in Parijs voor de liefde, nog eens een aantal jaren in Nice bij haar moeder en tenslotte in een mini dorpje in de Provence. Ooit gaat ze er definitief wonen, maar tot die tijd deelt ze, met één voet in Frankrijk, haar tips en ervaringen op Frankrijk dromen.

One thought on “Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »