Parc du petit prince
Bestemmingen

Le Parc du Petit Prince in Frankrijk

Het nieuwste pretpark van Frankrijk, Le parc du Petit Prince, is in de Elzas geopend op 1 juli 2014. Wij hebben het attractiepark, gebaseerd op het verhaal van de Kleine Prins, helaas nog niet bezocht. Ja, ik hoor het je al zeggen: “Moederlief, jij schrijft toch alleen maar eerlijke recensies over plaatsen waar je daadwerkelijk geweest bent, kunst die je daadwerkelijk aangeraakt hebt, films die je daadwerkelijk gezien hebt, dus vrouwtje Moederlief, wat doe je nu?”.

Nou kijk, stel…je houdt van chocolade, sinaasappel en rode pepers en je krijgt in een restaurantje een choco-sinaasappel taart met rode pepertjes voorgeschoteld, hoe groot is dan de kans dat je het niet lust? Vrij klein toch? En als het tegenvalt dan is de teleurstelling ook echt groot. Nou, le Parc du Petit Prince is mijn choco-sinaasappel taart met rode pepertjes. Al mijn favoriete ingrediënten zijn aanwezig dus hoe kan het nou misgaan met dit pretpark?

Charmant attractiepark
Een aangename aanvulling op het pretparken aanbod in Europa (c) Le Parc du Petit Prince

Inhoudsopgave

De Kleine Prins in de Elzas

“All grown-ups were children first. But few of them remember it.” (c) Antoine de Saint Exupéry

Le Parc du Petit Prince is zoals gezegd gebaseerd op mijn lievelingsheld aller tijden oftewel ‘De Kleine Prins’ (je weet wel dat superlief blond jochie dat op een asteroïde genaamd B612 woont en bedacht is door schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry).

Het attractiepark is verdeeld over enkele thema’s zoals de ruimte, de luchtvaart en dieren. Als bezoeker reis je, net als de Kleine Prins, van planeet tot planeet, van ervaring tot ervaring. Onderweg ontmoet je bijzondere dieren en maak je van alles mee! De kinderen kunnen er spelen maar ook leren over van alles en nog wat.

De Elzas is een van de weinige plekken in Frankrijk waar we nog niet geweest zijn dus nu kunnen we dat ook mooi meteen meepakken. Het park is in Ungersheim gelegen, zo’n 20 km ten noorden van Mulhouse en ongeveer dezelfde afstand ten zuiden van Colmar, precies op de plek waar er in 1492 een meteoriet viel, de meteoriet van Ensisheim. Een mooie streek denk ik met een Duitse sfeer, het Zwarte Woud, de Vogezen…Genoeg te ontdekken…

De attracties in het park

Ken jij die grote kabelballon in Disneyland Parijs? Of die andere midden in de stad, Le Ballon de Paris, waarbij je geweldig uitzicht hebt over Parijs? Die twee ballons zijn gemaakt door het bedrijf Aérophile. Ze hebben zo’n 60 van die ballonnen door de wereld heen verspreid. De twee mannen achter Le Parc du Petit Prince, Jérôme Giacomoni and Matthieu Gobbi, komen uit dit bedrijf…met andere woorden, het belooft een duizelingwekkende ervaring te worden!

Kabelballonnen in het park van de Kleine Prins (c) Le Parc du Petit Prince

Wat kun je precies verwachten van Le Parc du Petit Prince? 30 attracties, 2 doolhoven, meerdere shows en films en drie van die grote kabelballonnen: twee die stijgen tot 150 meter boven de grond waarbij je een super uitzicht zult krijgen over de Elzas. De derde stijgt tot 35 meter boven de grond en stelt de planeet van de dronkenlap voor dus…een drankje op ongekende hoogtes.

Ik heb er in ieder geval de grootste verwachtingen van! Wat ik tot nu toe gezien en gehoord heb is veelbelovend. Het lijkt een poëtisch, educatief en speels kinderparadijs met een vleugje nostalgie te worden!

Benieuwd naar andere attractieparken in Frankrijk? Kijk dan maar even naar deze uitgebreide top 25 leukste attracties voor kinderen in Frankrijk! Meer weten over Le Parc du Petit Prince? Klikklikklik!!

Als kind heeft Frédérique haar hart al aan Frankrijk verpand. In het verleden woonde ze in Frankrijk. Eerst in Bordeaux voor haar studie, later in Parijs voor de liefde, nog eens een aantal jaren in Nice bij haar moeder en tenslotte in een mini dorpje in de Provence. Ooit gaat ze er definitief wonen, maar tot die tijd deelt ze, met één voet in Frankrijk, haar tips en ervaringen op Frankrijk dromen.

One thought on “Le Parc du Petit Prince in Frankrijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »