amours d'anais
Films

Les Amours d’Anaïs | Snelle Franse romcom

De romantische Franse film Les Amours d’Anaïs is op het moment in de bioscoop te zien. Valeria Bruni-Tedeschi en Anaïs Demoustier spelen de hoofdrollen in het zomerse speelfilmdebuut van regisseur Charline Bourgeois-Tacquet. Bourgeois-Tacquet  regisseerde Anaïs Demoustier eerder in de short Pauline asservie en met haar in gedachten schreef ze het script voor Les Amours d’Anaïs.

Inhoudsopgave

Driehoeksrelatie

De dertigjarige Anaïs leeft in het hier en nu, ze volgt haar hart, denkt niet na over gevolgen. Ze is totaal niet bezig met dingen als een carrière opbouwen, trouwen of kinderen krijgen. Ze geniet van haar vrijgezellenleven, fladdert van de ene minnaar naar de ander, is altijd blut en het afronden van haar proefschrift schuift ze al tijden voor zich uit. Je zou kunnen zeggen dat ze nog hartstikke op zoek is naar zichzelf en naar de weg die ze wilt gaan bewandelen.

Dan ontmoet ze de oudere uitgever Daniel, met wie ze een affaire begint. Langzaam maar zeker raakt ze geïntrigeerd door zijn vrouw, Émilie. Ze wilt haar ontmoeten en dat doet ze dan ook want zo is Anaïs, als ze iets wilt dan gaat ze ervoor. Haar aandacht verplaatst zich van Daniel naar zijn vrouw. De sensuele super rustige Émilie is schrijfster en ze is in het kader van haar werk in Bretagne. Een mooie kans om de film voort te zetten in de fraaie, typische Bretonse, landschappen (veel scènes zijn opgenomen in de Côtes-d’Armor).

Snel maar oppervlakkig

Les Amours d’Anaïs kijkt lekker weg, het is een lichte film. Omdat Anaïs haar leven zo snel en energiek leidt, is het tempo van de film ook hoog. Ze rent en fietst van hot naar her en wij als kijker met haar. Het maakt het geheel levendig maar het kan wellicht ook als vermoeiend worden ervaren. Dat je als kijker denkt ‘blijf even wat langer’, dan zou je namelijk de tijd krijgen om iets meer te ontwikkelen. Nu blijft zowel haar leven als haar liefdesrelaties en daarom misschien ook de film erg aan de oppervlakte hangen. Ik miste wat diepgang.

Nu moet ik toegeven dat Anaïs Demoustier mij in films zelden weet te raken. Ze is erg mooi en een enorm ervaren actrice maar toch vind ik persoonlijk haar uitdrukkingen vrij flets en daardoor komen haar emoties voor mij niet echt door. Al past het dus wel goed bij haar karakter in deze film.

★★1/2

Frankrijk, 2021. Drama/romantische komedie van Charline Bourgeois-Tacquet met Denis Podalydès, Valeria Bruni-Tedeschi en Anaïs Demoustier.

Als kind heeft Frédérique haar hart al aan Frankrijk verpand. In het verleden woonde ze in Frankrijk. Eerst in Bordeaux voor haar studie, later in Parijs voor de liefde, nog eens een aantal jaren in Nice bij haar moeder en tenslotte in een mini dorpje in de Provence. Ooit gaat ze er definitief wonen, maar tot die tijd deelt ze, met één voet in Frankrijk, haar tips en ervaringen op Frankrijk dromen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »