Onze correspondent in Frankrijk
Kunst & Cultuur, Op zijn Frans

Feelgood korte verhalen over Frankrijk in Onze Correspondent in Frankrijk + winactie

Onze Correspondent in Frankrijk is niet zo onbezield als de titel doet vermoeden. Uit elk woord druipt juist de liefde voor Frankrijk af. In deze bundel van korte radiocolumns weerlegt Frankrijk correspondent Frank Renout de welbekende Franse stereotypen. Hij vertelt de lezer alles over het échte Franse leven, de Franse cultuur en de Franse mensen. Helemaal leuk: wij mogen 2x een exemplaar van het boek weggeven.

Inhoudsopgave

Kijkje in de keuken

Frankrijk is één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders, maar ons beeld van de Fransen is wat troebel. In films, boeken, verhalen, zien we vaak het geromantiseerde beeld van de Fransen: stijlvolle Parisiennes, l’amooouuuur, lekker eten, de sexy French lover, maar in hoeverre komt dit beeld overeen met het echte Frankrijk? Zou Frank Renout ons dat niet vertellen, dan zouden we er moeilijk zelf achter kunnen komen. Dat komt doordat Fransen gesteld zijn op hun privacy. Een veelgehoord klaagzang van expats aldaar is dat ze zo moeizaam contact krijgen met de Franse inwoners. Die verstoppen zich – zoals Frank Renout in zijn boek aangeeft – achter deuren en heggen.

Eerlijk gezegd weet ik niet of dat heel anders is in Nederland. Ook hier hoor je regelmatig expats vertellen dat ze maar niet opgenomen worden in de Nederlandse gemeenschap. Los van het land, denk ik dat het altijd tijd vergt om de echte mensen en de echte cultuur van een plek te leren kennen. En daar helpt Frank bij, want hij vertelt ons in Onze correspondent in Frankrijk de insider verhalen en geeft de lezer een mooi kijkje achter de schermen. Ik kreeg er in ieder geval enorme heimwee van en ik heb het boek in één ruk uitgelezen met een glimlach op mijn mond.

Wel met muziek

Lichtvoetig vertelt Frank Renout over de chaos op het Franse platteland, altijd te laat komen, ‘zuchtjongens’, en natuurlijk wijn. Hij vertelt je waarom Fransen, bekend om hun joie de vivre, altijd klagen over Frankrijk maar wel het liefst op vakantie gaan in Frankrijk zelf. Onze Correspondent in Frankrijk is een feelgood boek dat heerlijk wegleest, met leuke anekdotes en verrassende verhalen die je niet snel zou horen. Heel actueel ook, met een column over de brand bij Notre-Dame enkele jaren geleden, eentje over Mbappé en er is zelfs een verwijzing naar Emily in Paris.

Frankrijk zonder het Franse chanson is Frankrijk niet. Het is dan ook van toegevoegde waarde dat er in Onze correspondent in Frankrijk tevens 20 QR-codes zijn opgenomen, zodat de lezer kan luisteren naar chansons met een bijzonder verhaal. Doe het vooral, want de columns lezen met nummers als Paroles, Paroles van Dalida en Alain Delon op de achtergrond zorgt voor het ultieme Franse vakantiegevoel.

Winactie (gesloten)

Helaas, deze winactie is gesloten. De winnaars hebben bericht ontvangen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek en wil je een exemplaar van Onze correspondent in Frankrijk winnen? Om kans te maken vertel je ons hieronder wat jouw favoriete bestemming in Frankrijk is. That’s it! De actie loopt t/m 16-2-2023.

Extra kans

Frankrijk Dromen volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

Heb je niet gewonnen maar wil je het boek graag hebben? Onze Correspondent in Frankrijk is sinds vandaag te koop in de meeste boekhandels.

** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen **

** Meer winnen? Kijk even hier! **

Als kind heeft Frédérique haar hart al aan Frankrijk verpand. In het verleden woonde ze in Frankrijk. Eerst in Bordeaux voor haar studie, later in Parijs voor de liefde, nog eens een aantal jaren in Nice bij haar moeder en tenslotte in een mini dorpje in de Provence. Ooit gaat ze er definitief wonen, maar tot die tijd deelt ze, met één voet in Frankrijk, haar tips en ervaringen op Frankrijk dromen.

28 thoughts on “Feelgood korte verhalen over Frankrijk in Onze Correspondent in Frankrijk + winactie

 1. Ik maak graag kans op dit mooie boek! Mijn favoriete plaats in Frankrijk is Parijs, zo romantisch!

  Ik volg je via Instagram (Truusje26).

 2. Mijn favoriete bestemming in Frankrijk ist Port Grimaud, heb er een geweldige vakantie gehad met mijn ouders, maar zeker al meer dan 20 jaar geleden..

 3. Wat een mooie actie, ik doe graag mee.
  De afgelopen paar zomers zijn we in de vogezen geweest.
  Wat een prachtig gebied,
  Zoveel mooie natuur, bergen en meren.
  We hebben Oa een prachtig pad gelopen , was echt klimmen, waar vroeger de monniken liepen , en aan het eind kwamen we bij een prachtig klein kerkje uit.
  Zo bijzonder.
  En ook de vele wandelingen langs de meren , zoals het gérardmeer, zijn mooi.
  Nee, we zijn nog lang niet uitgewandeld in dit prachtige gebied.
  De vogezen is echt mijn , ons, favoriete plekje in Frankrijk.

  Oja ik volg jullie op instagram.

 4. Tsja, mijn favoriete bestemming blijft toch Parijs waar ik al jaren naar toe ga op vriendinnenweekend. We hadden ooit het idee om telkens een andere plaats aan te doen, maar het is Parijs gebleven.

 5. Mijn favoriete streek is al vele jaren de Zuidkust van Frankrijk,heeft prachtige stranden en alles wat ik wil tijdens mijn vakanties en altijd lekker weer. Heel graag doe Ik mee.

 6. Mijn favoriete bestemming is Cagnes sur mer. Ooit door een vriendin meegenomen en sindsdien jaarlijks op vakantie. Prachtig gebied.

 7. Aankomende zomer als het goed is samen met mijn gezin naar Frankrijk.
  Zelf ben ik jaren geleden naar Parijs geweest en wezen skiën in Frankrijk maar dat is weer een hele tijd geleden

 8. De provence komen wij graag als gezin, lekker eten, goede wijnen, een heerlijk klimaat! En veel moois om van te genieten!

 9. De Cote d’Azur vind ik prachtig en dan in het voorseizoen! Lekker rondstruinen, het water op, marktjes bezoeken, het achterland verkennen., ik loot graag mee.

 10. Wouww! Wat een leuke winactie! Ik doe dan ook graag mee.
  Mijn leukste bestemming in Frankrijk is natuurlijk Disneyland (maar ik zal niet de enige zijn). Ik kan niet wachten om daar weer eens heen te gaan. Helaas staat het ook nog niet op de planning voor de aankomende 3 jaar (zucht), maar desondanks lijkt me dit boek wel heerlijk!
  Ik doe graag mee met de winactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »