overnachten in palais garnier
Kunst & Cultuur, Overnachten

Uniek overnachten in Palais Garnier in Parijs

Palais Garnier is één van de mooiste gebouwen van Parijs, van binnen en van buiten. Airbnb heeft nu een geweldige actie. Je kunt namelijk overnachten in een exclusieve privé operabox in het Palais Garnier: The Box of Honour. Hier wonen meestal de echte VIPs voorstellingen bij. Met andere woorden, als gewone burger komen we er eigenlijk niet, en nu kun je er dus slapen! Als dat niet uniek overnachten is, dan weet ik het ook niet meer. De Airbnb actie staat in het teken van The Phantom of the Opera omdat in april, na 35 (!) jaar, een einde komt aan de legendarische voorstelling op Broadway. Het is dus helaas niet zo dat je voortaan altijd even in het historische Palais Garnier met je koffers neer kunt strijken!

Inhoudsopgave

The Phantom of the Opera

Andrew Lloyd Webber’s The Phantom of the Opera is een van ‘s werelds langstlopende musicals. In de loop der jaren is de musical wereldwijd in maar liefst 17 talen in 41 landen en 183 steden gespeeld. The Phantom of the Opera is gebaseerd op het boek Le Fantôme de l’Opéra van de Franse schrijver Gaston Leroux. Hij liet zich inspireren door een reeks onverklaarbare gebeurtenissen die zich in de 19e en begin 20e eeuw in de Parijse Opera voordeden.

In het verhaal vinden beangstigende en macabere gebeurtenissen plaats in het Palais Garnier Opéra in Parijs. Verschillende aanwezigen zoals artiesten en toeschouwers worden hier slachtoffer van. Men denkt dat een spook die ronddoolt in het operagebouw verantwoordelijk is voor alle ellende, maar eigenlijk is de getalenteerde componist Erik de boosdoener. Hij verstopt zijn afgrijselijk misvormd gezicht achter een masker en schuilt bij een ondergronds meer in het Palais Garnier. Dan wordt hij verliefd op een sopraan genaamd Christine….

De overnachting

Wil je graag slapen in deze mythische locatie? ‘Phans’ kunnen een verzoek indienen om de overnachting te boeken op 1 maart vanaf 18:00 uur op airbnb.com/opera. De overnachting vindt plaats op zondag 16 juli 2023 en kost €37 + belastingen en toeslagen. Er zijn wel wat voorwaarden waar je aan moet voldoen om er te mogen overnachten (die vind je op de site). Je moet bijvoorbeeld 18+ zijn en de maximale bezetting is twee personen. Let the dream begin!

Airbnb in Palais Garnier
Foto: Thibaut Chapotot

Een ervaring

Voor die ene nacht is de operabox omgetoverd tot een echte slaapkamer, maar er hoort van alles bij want het is niet alleen een unieke overnachting maar een volledige ‘ervaring’. Zo hoort bij het verblijf ook onder meer een voorstelling, een diner en een rondleiding door gebieden in het Palais die normaal niet zomaar toegankelijk zijn zoals de privé archieven van de Opera, de privé dansstudio’s onder de dakrand van het iconische operagebouw en het beroemde ondergrondse meer. Ja, ja, die bestaat gewoon.

Dat ‘meer’ is eigenlijk een watertank die bedacht is door de architect van de opera om infiltratiewater dat uit de Seine kwam te kanaliseren en daarmee overstromingen te vermijden en de fundering van het gebouw te verstevigen. Het 10 000 m³ grote meer is niet open voor publiek maar Parijse brandweermannen en politieagenten komen hier geregeld trainen.

Palais Garnier in Parijs
Foto: Thibaut Chapotot

Het Palais Garnier

Het Palais Garnier is de historische thuisbasis van het oudste opera- en balletgezelschap van Frankrijk, de Nationale Opera van Parijs. Het historische monument ligt in het 9e arrondissement en het geldt dankzij de architecturale pracht en weelderige versieringen als een van de highlights van de stad. Je zag het Palais Garnier trouwens ook tot twee keer toe in Emily in Paris voorbijkomen. Het operagebouw is in opdracht van Napoleon III ontworpen door de architect Charles Garnier in 1861, en het werd ingehuldigd tijdens de Derde Republiek in 1875.

Zou jij willen overnachten in Palais Garnier?

Als kind heeft Frédérique haar hart al aan Frankrijk verpand. In het verleden woonde ze in Frankrijk. Eerst in Bordeaux voor haar studie, later in Parijs voor de liefde, nog eens een aantal jaren in Nice bij haar moeder en tenslotte in een mini dorpje in de Provence. Ooit gaat ze er definitief wonen, maar tot die tijd deelt ze, met één voet in Frankrijk, haar tips en ervaringen op Frankrijk dromen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »